מתכונים טעימים

אוכל מרוקאי

28 בנובמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

אוכל מרוקאי נחשב לאוכל מתובל במיוחד ואפילו חריף. ממרח האריסה במתכון הזה היא דוגמא מצוינת לכך. האריסה היא ערבוב  של שום, צ'ילי, שמן זית ומלח המתמזגים יחדיו לממרח שהופך כל אוכל מרוקאי לחריף במידת הצורך. ניתן לקנות אותו במכולת.

אוכל מרוקאי – מרק חרירה

מרכיבים

כוס וחצי חומוס שעבר השרייה של לילה שלם במים פושרים

כוס וחצי עדשים שעברו השרייה במים של 4 שעות לפחות

קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות)

בצל גדול חתוך דק

כף כורכום

לימון גדול

3-4 כפות של קמח להסמכה

חבילה שלמה של כוסברה קצוצה דק

חבילה שלמה של פטרוזיליה קצוצה גם היא דק

1 כוס אורז מבושל

1 כפית אריסה

אופן ההכנה

1.      מכניסים את החומוס לסיר גדול, ממלאים את הסיר במים עד שהם מכסים את החומוס ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהחומוס מתרכך.

2.      מוסיפים לסיר את העדשים (לאחר סינון) ומבשלים לריכוך.

3.      מכניסים את העגבניות , את הבצל ועוד מים.

4.      מתבלים עם מלח, פלפל, כורכום ומיץ לימון לפי הטעם וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה נוספת.

5.      בסיר קטן אחר שמים את הקמח ומוסיפים בהדרגה שתי כוסות מים קרים ומערבבים טוב טוב כל הזמן כדי שלא יהיו גושים. לוקחים חצי כוס מהמרק המבושל, מוסיפים לבלילה וממשיכים לערבב עד שזה מתחיל לרתוח. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הכוסברה, מערבבים ומכניסים הכול לסיר הגדול של המרק.

6.      מערבבים ומתקנים תיבול (אם צריך מוסיפים עוד מים).

7.      רגע לפני הגשה אחרי שהמרק מוכן מוסיפים את האריסה והאורז.

אוכל מרוקאי

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים