מתכונים טעימים

איך בוחרים מסעדה טבעונית

3 בפברואר, 2013 מאת מתכונים טעימים

חשוב להבהיר תחילה כי טבעונים לא צורכים כל מוצר שנובע מהחי. בניגוד לצמחונים שאוכלים מוצרי חלב וביצים, הטבעונים לא עושים זאת. אם החלטתם לנסות בעצמכם את האוכל הטבעוני או הזמנתם לארוחה חבר טבעוני, יש לשים לה להבדלים.

מנה צמחונית היא אינה תמיד גם מנה טבעונית. אם לא בחרתם מסעדה טבעונית לחלוטין חשוב לבחון האם נעשה שימוש בביצים, חלב או חומרים מן החי במהלך הבישול. גם כאשר נראה כי המאכל צמחוני לחלוטין יש לוודא כי לא נעשה שימוש ברכיבים מן החי ברוטב או בלחם. כך למשל, אוכל אסיאתי עשוי להכיל שבבים של ביצה בתוך האטריות או שימוש בציר דגים. להכנת פסטות טריות משתמשים בביצים, הטבעונים לא יוכלו ליהנות מהמנה. הקפידו לבחון היטב את התפריט באתר האינטרנט של המסעדה בכדי למנוע עוגמת נפש.

ירקות טריים הרבה יותר בריאים
ירקות ופירות מהווים את עיקר התפריט בעבור הטבעונים. במסעדות שמקפידות להשתמש בירקות טריים ולהכין את המנות רק לאחר ההזמנה,  הערכים התזונתיים יהיו גבוהים יותר. סלט טרי הוא סלט הרבה יותר בריא. בכדי לזכות בערך תזונתי גבוה חשוב לברר מתי נחתך הסלט ולתת עדיפות למסעדות שמכינות מנות טריות יום יום.

מרקים מהווים גם כן מרכיב משמעותי בתפריט הטבעוני. כאשר המרק מכיל ירקות טריים ושאר חומרי גלם מובחרים הטעם נהדר. המסעדות הטבעוניות מרכיבות את התפריט כולו על טהרת הירקות. הן מקבלות בכל יום מלאי של ירקות טריים ומכינות את המנות בהתאם. במסעדות המובילות בתחום לא תמצאו ירקות קפואים או שאריות.

מנות טבעונית שכיף לאכול
על אף החיבה הרבה לירקות גם הטבעונים מקווים לאכול במסעדה הרבה יותר מסלט. אם בחרתם מסעדה טבעונית טובה תוכל למצוא בתפריט המבורגר טבעוני עשוי עדשים ופטריות, שווארמה צמחונית, קציצות עדשים עם טחינה, חצילים צלויים, אנטיפסטי, ארטישוק עם פטריות כמהין ועוד. אלו שעדיין לא מכירים את הטבעונות מופתעים לגלות עד כמה אוכל בריא יכול להיות טעים. הם בטוחים כי מסעדה טבעונית מגישה תפריט שמורכב מסלטים בלבד. פיצה טבעונית ללא גבינה היא גם כן מנה שהטבעונים מאוד אוהבים. הפיצה עשירה בהמון ירקות טריים ועשבי תיבול, כלל לא מרגישים את חסרונה של הגבינה.

פלאפל ישראלי טבעוני
קשה להאמין אך המאכל הלאומי שלנו טבעוני לחלוטין. הכדורים מטוגנים בשמן עמוק, מה שעושה אותם פחות בריאים, אך עדיין טעימים להפליא וטבעונים. חומוס וטחינה נפוצים מאוד במטבח הטבעוני, כך גם הסלטים שממלאים את הפיתה. אם תרצו להפוך את המנה לבריאה יותר תוכלו להחליף את הפיתה הרגילה בפיתה עשוי חיטה מלאה ולאפות את הפלאפל על פני טיגון. כל מסעדה טבעונית שמכבדת את עצמה מחזיקה בתפריט גרסה כלשהי של כדורי פלאפל עם טחינה. הכדורים עשויים עדשים, חומוס, פטריות או תערובת של טופו ונבטים.

למידע נוסף על אוכל בריא לחצו כאן

נושאים: אוכל בריא | סגור לתגובות על איך בוחרים מסעדה טבעונית

התגובות אינן מאופשרות.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים