מתכונים טעימים

לזניה (חלבית)

16 בספטמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

לזניה מעולה ופשוטה להכנה…
מתאימה לכל ארוחה ולכל אירוע.

תחתית הלזניה

רכיבים:

  • 1.5 חבילות פסטה פנה
  • 4 ביצים
  • 2 גביעי קוטג'
  • 500 גר' מוצרלה מגורדת / גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה:

  • בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן (לרבות המלח), סננו וקררו מעט.
  • ערבבו בכלי נפרד את הביצים והקוטג' ו100 גר' מוצרלה (שמרו את 400 הגרם הנותרים בצד)
  • הוסיפו את הפסטה המבושלת וערבבו הכל ביחד

רוטב העגבניות

רכיבים:

  • 4 בצלים קצוצים דק
  • קופסה גדולה של פטריות שמפיניון חתוכות
  • 5 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות (קטנות)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 2-3 כפיות גדושות של אורגנו יבש

הוראות הכנה:

  • השחימו את הבצל עם 2 כפות שמן זית
  • הוסיפו את הפטריות ערבבו וטגנו כ – 10 דקות נוספות
  • הוסיפו את שאר מרכיבי הרוטב (ללא המוצרלה)  ערבבו היטב ובשלו על אש קטנ כ-רבע שעה נוספת

אפיית הלזניה

  • שמנו תבנית גדולה
  • סדרו בתבנית 1/2 מהכמות של תערובת הפסטה, מעליה חצי מכמות הרוטב ומעל הרוטב פזרו 200 גר' מגבינת המוצרלה המגורדת ושוב תערובת הפסטה שנותרה ואת שארית הרוטב (ללא 200 גר' הגבינה הנותרת)
  • הכניסו את התבנית לחצי שעת אפייה בתנור שחומם מראש (170 מעלות)
  • לאחר חצי שעה הוציאו את התבנית פזרו מלמעלה את גבינת המוצרלה שנותרה (200 גרם) והחזירו לתנור לכ-10 דקות נוספות

בתיאבון!!

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים