מתכונים טעימים

מתכון לזניה עם פטריות

23 במאי, 2010 מאת מתכונים טעימים

המצרכים:

מלית:
2 חבילות פטריות שמפיניון פרוסות
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל


שמן זית
דפי לזאניה מוכנים (ניתן לקנות בכל סופר)
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי בזיליקום

רוטב בשמל:
כוס חלב
2 כפות קמח
50 גרם מרגרינה
שמנת מתוקה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
במחבט גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עם שום עד לקבלת צבע שחום. מוסיפים את הפטריות ואת עשבי תיבול ומבשלים הכל יחד כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
ממשיכים בהכנת הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה עם הקמח ומערבבים מהר. מוסיפים את החלב ואת השמנת המתוקה ומערבבים כל הזמן עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבת דפי לזאניה ועליה שכבת רוטב בשמל ועליה שכבת המילוי.
על השכבה האחרונה מורחים את יתרת הרוטב, שופכים על הכל את הבשמל ומפזרים את גבינת הקשקבל.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ושמים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות.
כשהלזאניה כמעט מוכנה – מסירים את האלומניום ל 2-3 דקות – מוציאים ומגישים.

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים