מתכונים טעימים

לחם קישואים

4 בפברואר, 2010 מאת מתכונים טעימים

הנה מתכון קצת מפתיע לימים הקרירים.
קישואים יכולים לשמש מרכיב עיקרי בכמעט כל ארוחה שאפשר להעלות על הדעת, אנחנו יודעים, אבל לא כולם יודעים שאפשר לעשות מהם גם לחם טעים במידה היסטרית.

מה צריך?

  • 3 ורבע כוסות קמח
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 3 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים מעורבבות היטב
  • 1/3 כוס מים
  • 2 כוסות מלאות בקישואים מרוסקים (בפומפיה)
  • 1 כוס אגוזי פקאן מרוסקים
  • מעט מיץ לימון

כמו בתחילתם של רוב המתכונים, גם כאן אנחנו מבקשים מכם לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
בינתיים, ערבבו בקערה גדולה (אבל ממש גדולה) את המלח, הסודה לשתיה, הקמח, הסוכר והקינמון.
מוציאים מהארון קערה נוספת ומערבבים בה את ערבבו את הביצים, השמן, המים, קישואים ומעט מיץ לימון. ערבבו טוב-טוב והוסיפו את אגוזי הפקאן.

עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא להפשיל שרוולים ולערבב את שתי הקערות ביחד (לכן ביקשנו שתשתמשו בקערה גדולה). אחרי כמה דקות (תלוי כמה טוב ערבבתם), מקבלים בלילה מעניינת.
צקו אותה אל תוך תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים ששימנתם היטב קודם-לכן, ואפו בתנור למשך שעה עד שעה וחצי – אבל היעזרו בשיקול דעת בריא.

ייתכן וגם תרצו להעיף מבט במתכון של פשטידת קישואים

בתיאבון!

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים