מתכונים טעימים

מתכון לגפילטע פיש מסורתי

25 במרץ, 2010 מאת מתכונים טעימים

מצרכים:
1. 1.5 ק"ג דג קרפיון טחון
2. 4 ביצים טריות
3. 4 גזרים מבושלים
4. 5 בצלים קלופים


5. 2 ביצים קשות
6. 1 כוס קמח מצה
7. רבע כפית מלח
8. רבע כפית פלפל שחור
9. 4.5-5 כפות סוכר (לפי הטעם)
10. 2.5 ליטר מים

מרסקים את הביצים הקשות ומערבבים בעזרת מערבל ידני בקערה גדולה יחד עם הדג הטחון, קמח המצה, הביצים הטריות, הסוכר, הפלפל, המלח ו-3 מהבצלים (שקצצנו מראש) עד קבלת מקשה אחידה בעלת מרקם לא סמיך במיוחד. לאחר שערבבנו היטב, מניחים למקשה לכמה דקות ומכינים ממנה קציצות.

ממלאים בסיר גדול 3 ליטר מים ומתחילים להרתיח. בינתיים חותכים את הגזרים לעיגולים וקוצצים את 2 הבצלים הנותרים דק-דק, ומוסיפים אותם לסיר יחד עם 2-3 כפות וחצי כפית מלח.

כשהמים יתחממו מעט, נחליק את הקציצות בעדינות אל תוך הסיר ומבשלים על אש קטנה עד בינונית. מומלץ לפתוח חלון לפני שהבית יתמלא בריחות שלא יעוררו בכם תיאבון רב.

לאחר כשעה מעבירים לתבנית גבוהת-שוליים ומניחים לה להצטנן על השולחן במטבח למספר שעות. מכניסים למקרר למספר שעות נוספות עד שהציר הופך לקרישה, ומגישים.

בתאבון!

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים