מתכונים טעימים

מתכון מפורט להכנת סושי למתחילים

21 בנובמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

סושי הינו המאכל היפני המפורסם ביותר. הסושי מורכב מאורז המושרה בחומץ עטוף באצה. בתוך האורז מכניסים דגים שיכולים להיות נעים או מעושנים או עם ירקות טריים.

מרכיבים לסושי:

אורז לסושי

חומץ

אצות

סוכר

מלח

גזרים חתוכים לרצועות

אבוקדו חתוך לקוביות

אביזרים נלווים

מחצלות לגלגול סושי

מושגים בסיסיים בהכנת סושי

אורז לסושי הוא אורז מיוחד שהמציאו היפנים במיוחד בשביל הסושי, זהו האורז העגול.

השילוב שבין חומץ לסוכר נותן את הטעם החמצמץ מתוק והוא הבסיס לטעם הסושי.

המחצלת עוזרת לגלגול הסושי. היא לא אביזר חובה אבל היא בהחלט עוזרת לרושם המקצועי.

אופן ההכנה

1.      מבשלים אורז עגול לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה למשך רבע שעה. מכבים את האש ומשאיים מכוסה לעוד רבע שעה נוספת.

2.      בקערה מערבבים את החומץ, הסוכר והמלח. שופכים את הרוטב לסיר עם האורז ומערבבים טוב טוב.

3.      פורסים את המחצלת ועליה מניחים את האצות.

4.      על האצות מורחים שיכבה דקה של אורז. חשוב להשאיר שני סנטימטרים ריקים בקצבות

5.      מניחים את הגזרים והאבוקדו לכל רוחב האצה קרוב לשוליים ומגלגלים באמצעות המחצלת.

6.      פותחים את המחצלת, מרטיבים עם מים את קצבות האצה כמו דבק ומהדקים.

7.      חותכים לרצועות את הגלילים ברוחב של 2 סנטימטרים

8.      בתיאבון.
סושי

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים