מתכונים טעימים

פשטידת כרובית מוקרמת

9 במאי, 2010 מאת מתכונים טעימים

מצרכים:

כרובית גדולה

30 גרם חמאה או מרגרינה

3 כפות שמן זית

2 כפות קמח

כפית של מרק עוף

כוס מים חמים

חופן של פטרוזיליה קצוצה

כפית חרדל

4 ביצים

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

2 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:

1. מפרידים את פרחי הכרובית ומבשלים במי מלח כ-10 דקות. מסננים טוב ומעבירים לקערה.
2. בסיר נפרד ממיסים את החמאה עם שמן זית, מוסיפים את הקמח ומרק עוף מומס בכוס מים רותחים ומערבבים כל הזמן עד שהבלילה מסמיכה.
3. מסירים מהאש ומצננים כ-5 דקות.
4. מוסיפים חרדל ופטרוזיליה אל הסיר ומערבבים קלות.
5. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים היטב.
6. מוסיפים חצי כמות מהגבינה המגורדת (שני הסוגים) ומערבבים.
7. מאחדים את הבלילה שהתקבלה עם הכרובית המבושלת.
8. מורחים תבנית פיירקס בינונית בשמן, מפזרים בתחתיתה פירורי לחם ומנערים היטב עד שכל התחתית ודפנות התבנית מצופים בפירורי הלחם.
9. אופים ב- 180 מעלות כ- 20 דקות, מפזרים מעל את הגבינה הנותרת ואופים עוד 30 דקות עד שהמאפה מתייצב (לשים לב כי נשרף מהר).
10. מגישים חם. בתאבון!

תוכלו למצוא מתכונים נהדרים נוספים באתר של השף הלבן.

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים