מתכונים טעימים

פשטידת פטריות

20 בספטמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

פשטידת פטריות- מתכון שעבר שלושה דורות!

פשטידה טעימה במיוחד, שווה את ההשקעה..

בצק לפשטידות (חלבי)

רכיבים

  • 200 גר' חמאה
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 גביע גיל
  • ביצה
  • מלח לפי הטעם (מומלץ להמעיט)

אופן ההכנה

  • לושו את כל הרכיבים עד לקבלת בצק רך ואחיד
  • שמנו תבנית עגולה/אליפטית
  • רפדו את דפנות התבנית והתחתית שלה בבצק בעובי אחיד

מילוי הפטריות

רכיבים למלית

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • קופסא קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות / 2 כוסות של פטריות טריות חתוכות לפרוסות (ניתן לשלב סוגים שונים של פטריות טריות לפי הטעם)
  • 3 כפיות מרק בטעם עוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון (טרי)
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 גביע שמנת מתוקה לבישול ואפייה (ניתן להחליף בגביע גיל/שמנת חמוצה)
  • 3 ביצים
  • מלח
  • 150 גר' גבינה צהובה מגוררת לקישוט (לשדרוג המנה מומלץ להוסיף כ- 30 גר' גבינת פרמזן)

אופן הכנת המלית

  • השחימו את הבצל במחבת
  • הוסיפו את הפטריות והתבלינים וטגנו, תוך כדי ערבוב, 5 דקות נוספות (פטריות משומרות ופטריות יער צריכות זמן טיגון ארוך יותר).
  • בסיום כבו את האש ואפשרו תכולת המחבת להתקרר מעט
  • בכלי נפרד – ערבבו היטב את הקוטג', השמנת, הביצים והמלח והוסיפו את תכולת המחבט תוך כדי ערבוב
  • פזרו את המלית באופן שווה בתבנית שהוכנה (עם הבצק)
  • הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש (170 מעלות) לכ – 30 דקות (עד להשחמה)
  • בסיום האפייה הוציאו את הפשטידה ופזרו מלמעלה את הגבינה הצהובה וגבינת הפרמזן

בתיאבון!!!

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים