מתכונים טעימים

רוטב לפסטה

14 בדצמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

רוטב עגבניות טוב לפסטה ששווה להכיר. תמיד כשאני מכינה פסטה אני עושה רוטב לפסטה על בסיס עגבניות ומגישה את זה מעל וזה מעולה כמו באיטליה.

מרכיבים

2 כפות שמן לבישול

5 כפות רסק עגבניות

4 שיניי שום כתוש

רבע כפית פפריקה חריפה

רבע כפית פפריקה הונגרית מתוקה

רבע כפית מלח

4 עגבניות

חצי כוס זיתים שחורים חתוכים

קופסת טונה

רבע כוס מים לערך

רבע צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

1.      משרים את העגבניות בקערה עם מים רותחים למשך כמה דקות. קולפים את הקליפה של העגבנייה, מוציאים את החלק הקשה וחותכים אותה לרבעים.

2.      בסיר בינוני שמים את השמן, את רסק העגבניות, השום, את שני סוגי הפפריקה, המלח ומערבבים כל הזמן עד שנהיה רוטב סמיך מאוד.

3.      מוסיפים את המים ומערבבים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים עד שהרוטב שוב נהייה סמיך.

4.      מוסיפים את הפטרוזיליה, את הזיתים ומערבבים.

5.      מתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים יותר חריף אפשר להוסיף עוד פפריקה חריפה או פלפל שחור. אם צריך מוסיפים קצת מים אבל הרוטב צריך להיות מאוד סמיך וזה סוד הקסם שלו.

6.      אחרי שמביאים לרתיחה והרוטב סמיך מספיק מכבים את האש.

7.      מיד לפני ההגשה מוסיפים את הטונה מעל.

הצעת הגשה: מכינים ספגטי ארוכים ומניחים במרכז הצלחת ומעל שופכים את הרוטב. מלמעלה מניחים נתחים של טונה ועלה פטרוזיליה ליופי המנה.

למידע נוסף: פיצריות

נושאים: אוכל בריא | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים