מתכונים טעימים

חצילים קלויים בתיבול בזיליקום

15 בפברואר, 2010 מאת מתכונים טעימים

מה צריך?

  • 4-5 חצילים (רצוי גדולים וקלים)
  • 1.5 כפית מלח
  • 2-3 כפות דבש דבורים
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • צרור בזיליקום טרי
  • מיץ לימון
  • 1 בצל
  • פלפל קטן חריף (צ'ילי)

בדומה למתכון הקודם, מחממים את התנור מראש לכ-180 עד 200 מעלות. מכניסים את החצילים לתבנית עם נייר אלומניום או נייר אפיה (רצוי לשמן את התבנית עם חמאה) למשך כשעה – או עד שהם נראים רכים מספיק.
חותכים את הבזיליקום והבצל דק-דק.

עוטפים את החצילים בנייר אלומיניום וקולים אותם היטב על הכיריים (אם אתם מעדיפים, אפשר גם להכניס אותם לתנור שחומם מראש לכ-180 עד 200 מעלות למשך כשעה).
בינתיים, קוצצים את הבצל והבזיליקום דק-דק, ומכניסים לקערה עמוקה. מוסיפים את הדבש, הפלפל החריף, התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
אחרי שהחצילים התקררו, מקלפים אותם וחותכים בעזרת סכין חדה לרצועות, ומוסיפים אותם לקערה.
אם ממש רוצים, אפשר גם להוסיף מעט פסטרמה.
מערבבים, מכסים במכסה ונותנים למנה להתקרר מעט לפני שאוכלים.

נושאים: אורגני | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים