מתכונים טעימים

טבעונות- הצמחונות החדשה!

18 בינואר, 2011 מאת מתכונים טעימים

בשנים האחרונות ניתן לראות מגמה ברורה בכל הקשור לתפריט המוצע במסעדות ובתי קפה. עוד ועוד מסעדות טבעוניות נפתחות, ומסעדות קיימות דואגות להעשיר את התפריטים שלהן במנות על טהרת הצומח, שימשכו אליהן קהל הולך וגדל של טבעונים, צמחונים ומתעניינים. כאן ניתן למצוא מסעדות טבעוניות.  

אך לפני שנתחיל לספר על אפשרויות טבעוניות מעניינות המוצעות הן בתור תחליף למנה האמיתית ( מישהו אמר פיצה טבעונית..) והן בתור מנה בפני מנות בפני עצמן, נאמוד על המשמעות של "מסעדה טבעונית", או לפחות "ידידותית לטבעונים".

מסעדה שעונה לקטגוריה זו הינה מסעדה שכבר כאשר אתם מתקשרים להזמין מקום ומציינים בפני המארחת על העדפותיכם הקולינאריות, מבינים על מה אתם מדברים. מסעדות אלו מבטיחות שבכל שעה, מצב ועת לחץ יהיה לסועדים הטבעוניים מה לאכול. כמו כן הן מבטיחות שתמיד תרגישו רצויים ותקבלו מענה לכל דרישה וגחמה.
אבל מעבר לכותרת "מסעדה טבעונית" או "ידידותית לטבעונים", צריך שיהיה גם מה לאכול. האם כאשר נוציא מן המבחר את כל המוצרים מן החי, עדיין יישאר תפריט מגוון דיו שיאפשר חוויה קולינארית עשירה שלא נופלת מהמקור. נעבור על האפשרויות לאורך היום :

נתחיל מהארוחה הכי חשובה ביום, הלא היא ארוחת הבוקר. עבור לא מעט סועדים, לאו דווקא טבעוניים, ארוחת הבוקר הטבעונית עולה בכמה רמות על המקור מן החי. פשטידה דמוית חביתה עשויה מקמח חומוס, שקשוקה מבוססת טופו או ירקות, ממרחים דמויי גבינה על בסיס אגוזים, לביבות של ירקות ועוד   מנות טבעוניות רבות כיד הדמיון מעניקות חוויה קולינארית עשירה בשעות הבוקר.

נמשיך לארוחה העיקרית ביום. המבט של מסעדה טבעונית או ידידותית על צלחת האוכל חייב להשתנות, מרגע שמפסיקים לחפש בה את נתח הבשר או העוף שהיה עד כה מרכז הצלחת. מנה עיקרית יכולה כמובן להיות המבורגר או שווארמה, שמככבים היום אפילו במסעדות בשריות. אבל גם יכולה להכיל קציצות של קטניות, ריזוטו מושקע, ניוקי מפנק או פסטה מוצלחת. המסעדות האסייתיות יציעו מגוון של אטריות מוקפצות או נתחי טופו כשלצד כל אלה ירקות מבושלים וסלטים במגוון גרסאות.

נקנח במשהו קטן ומתוק. המטבח הטבעוני אמנם משאיר מחוץ לצלחת את השמנת והחמאה, אבל זה לא אומר שהוא לא מאפשר ליהנות מקינוחים מעניינים, טעימים ואפילו מושחתים. למרבה השמחה שוקולד מריר הוא טבעוני וכך גם קרם קוקוס, בצק פילו ועוד מגוון חומרי גלם מהם ניתן להכין מנות אחרונות נהדרות. ממוס שוקולד, דרך סורבה קרמי, מעדן טפיוקה ועד מאפי תפוחים ועוגות שמרים – גם הטבעונים אוהבי המתוק לא מרגישים מקופחים.

ידיעה חדשה נוספת בעולם הטבעונות הינה ננוצ'קה, מסעדה גרוזינית הידועה כמלאת מנות בשריות הצטרפה גם היא למהפכה והפכה לטבעונית, בשורה זו הכתה בעולם המסעדות ומחזקת את המגמה המתחזקת.

לעוד מידע ניתן להיכנס לאתר האינטרנט

נושאים: טיפים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים