מתכונים טעימים

גראטן ארטישוק ירושלמי ובטטה

29 באוגוסט, 2010 מאת מתכונים טעימים

אם נמאס לכם מתפוחי אדמה רגילים בתנור, תתקדמו לגראטן ארטישוק ירושלמי ובטטה
מתכון מצויין!

מצרכים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 ק"ג בטטה
1/2 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 גבעולי טימין (רק העלים)
2 שיני שום
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל–200 מעלות.
מקלפים את הארטישוק הירושלמי והבטטה.
פורסים אותם לפרוסות דקות, את הארטישוק לפרוסות דקות יותר.
מסדרים בתבנית משומנת שכבות של בטטה ושל ארטישוק ירושלמי. ממליחים ומפלפלים בין השכבות.
בקערה מערבבים שמנת, חלב, שום, טימין, מלח ופלפל ויוצקים מעל הארטישוק והבטטה שבתבנית.
מפזרים על הכל פירורי לחם, ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית. אופים כ–45 דקות, עד שהפירורים זהובים.
(אפשר לוותר על פירורי הלחם אך הם מוסיפים המון! אז חבל…)

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים