מתכונים טעימים

מתכון להכנת עגבניות מיובשות

14 בספטמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

מתכון פשוט וקל להכנת עגבניות מיובשות:

מרכיבים :
עגבניות תמר
אבקת שום
מלח
פלפל שחור גרוס
תבלין נוסח פרובאנס
טימין טרי
שמן זית

אופן הכנה :
– לוקחים עגבניות תמר בשלות, מורידים פרוסה מהקצה של הגבעול וחוצים לשנים.
– מרוקנים כל מחצית עגבניה עם כף מהגרעינים והנוזלים.
– מכסים תבנית בנייר כסף ומסדרים עליה את חצאי העגבניות (עם הקליפה למטה).
– מפזרים על העגבניות שמן זית, אבקת שום, מלח, פלפל, תבלין נוסח פרובאנס ומעט ענפי טימין.
– מכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות לשעתיים וחצי עד שלוש שעות (עד השחמה והתכווצות).
– מוציאים את העגבניות מהתנור ומכניסים אותן לצנצנת, עם גבעולי טימין טרי. ממלאים את הצנצנת בשמן זית ומוחצים את העגבניות בכדיי להוציא את האויר.

ניתן לשמור במקרר לשבועיים
מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים