מתכונים טעימים

מתכון לואפל משודרג

6 באפריל, 2014 מאת מתכונים טעימים

שבת בבוקר זה זמן לארוחת בוקר מיוחדת, שמשקיעים בה את הזמן הדרוש, ונותנים לה את הטא'ץ של כל התוספות והשדרוגים הנלווים, ולא חייבים לצאת לבית קפה בשביל להנות מפינוק. קבלו מתכון לואפל אמרקאי אבל בגרסה תפוחה ומשודרגת של שמרים – שעושים את כל ההבדל.

חומרים ל-6-8 מנות:

  • 2 כוסות חלב
  •  ג' שמרים טריים
  • 1/2 כוס מים חמימים ( 45 מעלות צלזיוס)
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 3 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את החלב בסיר קטן, עד לרתיחה עדינה, ומסירים מהאש
  2. בקערה מערבבים את השמרים עם המים הרותחים, מערבבים וממתינים כעשר דקות עד שנוצר קצף סמיך.
  3. בקערה גדולה, שמים את החלב, את עיסת השמרים, מלח, סוכר, וקמח. מערבבים היטב על ידי מיקסר (אם אין אז מערבבים ידנית, אך מערבבים היטב)
  4. מכסים את התערובת, ןמשהים מכוסה למשך הלילה.
  5. מחממים מחבת מיוחדת לואפלים, מרססים ספרי שמן, ואם אין מושכים מעט שמן לטיגון,
  6. שופכים מהבלילה למחבת עד קצה השקערורית וממתינים להזהבה של צד אחד. הופכים ומטגנים עד להזהבה את הצד השני.

הצעה להגשה:

חותכים תותים ובננה, ומגישים עם רוטב מייפל ואבקת סוכר.

עוד מתכונים וטיפים לאפייה עם שמרים>>

נושאים: מטעמים | סגור לתגובות על מתכון לואפל משודרג

התגובות אינן מאופשרות.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים