מתכונים טעימים

מתכונים ישראליים הכי שווים

25 באוגוסט, 2013 מאת מתכונים טעימים

הטעמים הישראליים מושפעים מבליל של עדות, מסורות ומדינות. כל אלו מתרכזים למדינה אחת, ישראל, שלא תמיד יש בה את המרכיבים המקוריים, ומתערבבים עם טעמים אחרים, שהגיעו ממטבחים שונים. התוצאה נעימה לחיך, מפתיעה ועם סממנים מובהקים של ארץ המקור, יחד עם הישראליות והתפתחויות קולינריות שעברו המתכונים במהלך השנים. לצידם של אותם מאכלים, קיימים מתכונים  של מאכלים לאומיים, שמזוהים עם ישראל ועם התרבות שלה והם "צבריים" לחלוטין. מהם המתכונים האלו ואילו מהם הם השווים ביותר?

מצעד השווים – הפלאפל בראש הרשימה

אי אפשר להתחיל את הסקירה מבלי לחשוב מייד על המאכל הישראלי האותנטי ביותר, הלא הוא הפלאפל. הכדור החום הזה, שמתפצפץ בתוך הפה, מעליו ומתחתיו מצע רך ועסיסי של סלט וטחינה, והכל דחוס היטב בתוך פיתה מנחמת, הוא המאכל שיותר ישראלי ממנו לא יכול להיות. דוכני פלאפל נמצאים כמעט בכל קרן רחוב, והמוצלחים שבהם גוררים אחריהם תור ארוך של לקוחות רעבים. הכנת פלאפל יכולה להיות גם ביתית ואפילו מהנה. פלאפל מתאים מאד לאירועים בעלי ניחוח ישראלי, כמו למשל ביום העצמאות,  פיקניק בשבת נעימה וכדומה.

כדי להכין פלאפל טעים צריך בראש ובראשונה חומוס. פלאפל עשוי מגרגרי חומוס טריים שהושרו במים למשך לילה אחד. להכנת כמות מכובדת של כדורי פלאפל יש להכין בערך קילו אחד של גרגרי חומוס. בנוסף עליכם להכין בצל גדול, חצי כפית כמון, כשלוש כפות של פטרוזיליה, מיובשת או טרייה וקצוצה, חמש שיני שום קלופות, חצי כוס קמח לבן, חצי שקית אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה, כף מלח, 2 כפות כוסברה קצוצה או מיובשת, חצי כוס מים קרים ושמן לטיגון. טוחנים את החומוס יחד עם הבצל ושיני השום, רצוי במטחנת בשר. בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, כמון, פטרוזיליה וכוסברה. מוסיפים את התערובת לעיסת החומוס הטחון. מוסיפים, בהדרגה, את המים הקרים ותוך כדי ערבוב. את התערובת יש לכסות בניילון ולהניח במקרר לפחות לשעה. אחרי שעה, חממו שמן עמוק, לפחות בגובה של חמישה ס"מ, והתחילו ליצור כדורי מעיסת הפלאפל. ישנן כפות פלאפל מיוחדות, הנראות כמו כף לכדורי גלידה רק קטנה יותר. טגנו בשמן עמוק וחם עד להזהבה של הכדורים. את כל הטוב הזה הכניסו לתוך פיתה טרייה, הזליפו מעט טחינה, הוסיפו סלט ירקות עשיר ומתבל בלימון ושמן זית, והרי לכם פלאפל ביתי, חם, עסיסי , טעים מאד וישראלי מאד.

מצעד הגאווה – השקשוקה בכבודה ובעצמה

מאכל נוסף, המזוהה כלאומי ומאד ישראלי, הוא כמובן השקשוקה. עם השנים והעלייה ממדינות שונות קיבלה השקשוקה ואריאציות שונות, אולם בבסיסה מדובר ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי, אליו שופכים ביצה שהופכת לעלומה ומתבשלת בתוך הרוטב. קשה לעמוד בפני טבילת לחם טרי או חלה ריחנית היישר אל תוך הטוב הזה.

כדי להכין שקשוקה ישראלית מוצלחת, רצוי שאת הרוטב תכינו מעגבניות טריות ולא רסק עגבניות. ניתן לחלוט את העגבניות ולאחר מכן להניח אותן במי קרח כדי שהקילוף שלהן יהיה קל יותר. קוצצים אותן, מניחים אותן במחבת לוהטת שטוגנו בה בצל וכמה שיני שום, ומתחילים לבשל אותן עד שמרקמן הופך לסמיך. ניתן להוסיף מעט מים. מוסיפים פפריקה אדומה חריפה, או מתוקה, פלפל שחור וכמון. בשלב זה ניתן להוסיף גם רצועות פלפל אדום, פטריות וכל מה שתאהבו למצוא בשקשוקה שלכם. כשכל הרוטב מתרכך ומסמיך, שוברים בזהירות ביצה טרייה היישר אל תוך המחבת. מכסים אותה בעדינות ברוטב ומניחים לה להתבשל על אש קטנה. חוזרים על התהליך לפי מספר הביצים הרצוי לכם.

מסעדות רבות מגישות היום שקשוקה בתוך מחבת רוחשת, כחלק מהגימיק וגם מאחר והשקשוקה הטעימה ביותר, היא זו הנאכלת מייד לאחר הכנתה..

ארץ ישראל יפה וטעימה

תוכלו למצוא מתכונים ישראליים שווים וטעימים באתרים שונים. מתכונים באתר כיפה יציגו בפניכם ואריאציות נוספות של פלאפל ושקשוקה ועוד מאכלים שהפכו להיות ישראליים עם השנים, אפילו שמקורם במדינות אחרות, כמו למשל פול עם חומוס, שניצל, המוגש בכל בית בישראל ועוד.

נושאים: מטעמים | סגור לתגובות על מתכונים ישראליים הכי שווים

התגובות אינן מאופשרות.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים