מתכונים טעימים

עוגיות מרוקאיות

7 בדצמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

עוגיות מרוקאיות תמיד עושות שמח. לא צריך מסיבת חינה בשביל ליהנות מעוגיות מרוקאיות משובחות. העדינות והסבלנות הדרושה בהכנת העוגיות מרשימה במיוחד. מתכון זה לא פשוט אך אפשרי ודורש סבלנות. גם אם לא מצליח בהתחלה לא להתייאש בסוף תופסים את הרעיון וזה מצליח. המאמץ משתלם והטעם ממכר.

עוגיות מרוקאיות – פדואלוס

פדואלוס היא עוגייה מתוקה מבצק טעים כמעדן וצורתה מרשימה לא פחות מטעמה.

מרכיבים

1 ק"ג קמח

8 ביצים

חצי כוס מים פושרים

חצי כוס שמן

כוס וחצי סוכר

אופן ההכנה

1.      מנפים את הקמח ושמים בקערה. בקערה נפרדת שוברים את הביצים, טורפים אותן עם מזלג ושופכים לקערה הגדולה עם הבצק.

2.      מוסיפים את המים, את השמן ואת הסוכר ומערבבים טוב עד שנהיה בצק אחיד.

3.      לוקחים קצת חומר מהבצק ולשים דק דק לרצועה בגודל של 7*30 (צר וארוך).

4.      שמים שמן במחבט גדול לטיגון עמוק. מטגנים רבע מהרצועה למשך כמה שניות, מקפלים פנימה ונותנים לחלק הבא להיטגן, גם אותו מקפלים פנימה וכך ממשיכים עם כל הרצועה. בסוף מוציאים את הפדואלוס עם כף מחוררת נותנים לשמן לטפטף חזרה למחבט ומניחים בכלי עם מגבות נייר סופגות לספיגת השמן.

5.      כשהפדואלוס מצטנן לטמפרטורת החדר מפזרים אבקת סוכר.

אם רוצים לעשות כמות גדולה כדאי להשתמש במכשיר להכנת פסטה במקום במערוך להכנת רצועות הבצק.

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים