מתכונים טעימים

עוגת גבינה

30 בנובמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

עוגת גבינה היא מסוג המתכונים שתמיד כדאי שיהיה ברפרטואר. היא טובה לא רק לחג שבועות אלא גם לכל השנה. ישנם סוגים שונים של עוגות גבינה – עם פירורים, עם אוכמניות, באפיה, בלי אפייה ועוד.

רכיבים

שתי תבניות בגודל 24 כל אחת.

6 ביצים

750 גרם גבינה לבנה

3 גביעים של שמנת חמוצה

שלושת רבעי כוס סוכר

4 כפות קורנפלור

גרידת לימון מלימון אחד

גרגירים ממקל וניל (אמיתי)

אופן ההכנה

1.      מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. לוקחים תבנית אחת יוצקים לתוכה מים ומניחים על תחתית התנור.

2.      מפרידים את הביצים.

3.      מוסיפים לחלבונים חצי מכמות הסוכר ומקציפים.

4.      טורפים את החלמונים ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינה, מיכל אחד של שמנת חמוצה, את מה שנשאר מהסוכר, הקורנפלור ואת גרידת הלימון. מערבבים טוב עד שכל החומרים מתאחדים לבלילה.

5.      מוסיפים לבלילה את הקצף תוך כדי תנועות קיפול ושופכים הכול לתבנית משומנת בחמאה.

6.      מכניסים את התבנית עם הבצק לתוך התבנית עם המים שבתנור.

7.      אופים במשך חצי שעה ומנמיכים ל-120 מעלות לעוד חצי שעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור כשהדלת סגורה.

8.      שופכים את גביעי השמנת שנשארו לקערה, מוסיפים את גרגירי הווניל ומערבבים.

9.      מורחים על העוגה את הבלילה ומכניסים לחצי שעה חזרה לתנור.

10.מכניסים את העוגה למקרר לפחות שעתיים לפני הגשה.

והנה לכם עוד כמה מתכונים טעימים לעוגת גבינה מנצחת!

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים