מתכונים טעימים

עוגת שוקולד "היער השחור"

18 בדצמבר, 2011 מאת מתכונים טעימים

"עוגת היער השחור" היא עוגת שוקולד שבנוייה משלוש שכבות עוגה שבינהן קצפת ודובדבנים. למרות שמה, עוגת שוקולד זו איננה מגיעה מאזור היער השחור. שמו של הקינוח מתייחס לליקר דובדבנים שמקורו באזור זה, ומהווה מרכיב בעוגה. ישנן מדינות בצפון אירופה בהן מקובל לאפות עוגה יבשה יותר, ולהספיגה בקירשוואסר – משקה אלכוהלי שקוף המופק מזיקוק דובדבנים. בכדי להדגיש, כי מדובר בעוגת שוקולד, נהוג לעטר את העוגה בפירורי עוגת שוקולד או בשבבי שוקולד מריר בתום האפייה.

 

עוגת שוקולד – "היער השחור"

רכיבים:

  • 150 גרם קמח לבן
  • 400 גרם סוכר
  • 90 גרם אבקת קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • שמן חמניות
  • תמצית וניל
  • כ-200 גרם דובדבנים משומרים ללא חרצנים
  • 30 גרם קורנפלור
  • שמנת להקצפה
  • 1/2 כוס ליקר דובדבנים
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. ראשית, יש להכין שתי שכבות עוגה, שאותן נחלק לארבע שכבות מאוחר יותר, אל תוך קערה ערבבו קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, שתי כוסות סוכר וקורט מלח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו שלוש ביצים, את החלב, שמן החמניות ומספר טיפות של תמצית ווניל. ערבבו היטב. צקו כמויות שוות מהבלילה אל תוך שתי תבניות משומנות בקוטר 22 סנטימטרים.
  3. אפו את השכבות כ-35 דקות בתנור, שחומם מראש ל 170 מעלות, עד שניתן יהיה להחדיר קיסם אל תוך מרכז העוגה ולהוציאו יבש. קררו את שכבות העוגה על רשת מורמת. רצוי לקרר את שכבות עוגת השוקולד מבלי שאלה תהינה על מגש.
  4. לאחר שהתקררו, בעזרת סכין חד, חיתכו את השכבות אופקית כך שתצרו ארבע שכבות. פררו שכבה אחת לפירורים ושמרו במיכל סגור.
  5. אל תוך מחברת בינוני הוסיפו את ליקר הדובדבנים, את הדובדבנים, סוכר וקורנפלור. חממו על אש קטנה תוך כדי עירבוב עד שמתקבל נוזל סמיך. הסירו מהאש והוסיפו מספר טיפות של תמצית וניל. הניחו לסירופ להתקרר לחלוטין.
  6. הקציפו את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ולא נוזלית.
  7. הניחו את השכבה הראשונה על משטח ישר ויציב. כסו בשכבה אחידה של קצפת ומעליה שכבה של סירופ ודבודבנים. הניחו את השכבה השנייה וחזרו על התהליך.
  8. הניחו את השכבה השלישית, וצפו את העוגה בקצפת מכל צדדיה. ערבבו מחצית מהפירורים שנתקבלו מהשכבה הרביעית של העוגה עם שביבי השוקולד ופזרו את הפירורים מעל ומיצידי העוגה.
  9. הצמידו את שבבי השוקולד והפירורים אל צידי העוגה בעזרת מרית, או בעזרת הידיים. אם נותרו לכם עודפי קצפת, העבירו את שארית הקצפת לשקית זילוף ועטרו את העוגה.

ניתן להרטיב את שכבות העוגה במעט בקירשוואסר לקבלת טעם אלכוהולי מריר יותר, אך אם ברצונכם עוגה מתוקה יותר אין הכרח לעשות זאת. כמו כן, תוכלו למצוא עוד מתכונים באתר של השף הלבן.

למידע נוסף: סדנת שוקולד

 

נושאים: מטעמים | תגובה אחת »

תגובה אחת

  1. מאת מתכונים :

    עוגת היער השחור תמיד מזכירה לי את הילדות. יאמי!

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים