מתכונים טעימים

עוגת שוקולד עם פירות יבשים

8 באוגוסט, 2010 מאת מתכונים טעימים

המצרכים:

100 גרם שקדים
100 גרם אגוזי מקדמיה
100 גרם אגוזי לוז
200 גרם פירות יבשים מעורבים
2/3 כוס קמח רגיל
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית קינמון
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר

מצרכים לזיגוג שוקולד

1 כוס אבקת סוכר
1 כף אבקת קקאו
10 גרם חמאה
2 כפות חלב חם

הוראות הכנה:

1. מערבבים אגוזים ופירות יבשים בקערה גדולה. מוסיפים קמח, קקאו וקינמון ובוחשים כדי לערבב. יוצרים גומה במרכז.
2. מבשלים שוקולד, חמאה וסוכר בסיר קטן על אש נמוכה עד שהחומרים נמסים ומתערבבים היטב. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את תערובת החמאה לחומרים היבשים. בעזרת כף עץ בוחשים כדי לערבב. אין לבחוש יתר על המידה.
4. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים את בסיסה של תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
5. מעבירים את התערובת אל התבנית, מחליקים את פני השטח.

6. אופים במשך 50 דקות עד שהעוגה מוצקה למגע במרכזה. מניחים לעוגה להתקרר לפני שהופכים ומוציאים אותה.
7. מערבבים אבקת סוכר, קקאו, חמאה וחלב בקערה חסינת אש עד שנוצרת משחה מוצקה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים ובוחשים עד שהציפוי חלק ומבריק. מסירים מהאש. בעזרת סכין רחב מורחים את הזיגוג על העוגה. מגישים עם קפה או ליקר.

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים