מתכונים טעימים

עוגת תפוחים

10 בדצמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

זוהי עוגה שאפשר להגישה אחרי ארוחה בשרית לשומרי המסורת. המתכון קל, ופשוט להכנה. אין מצב שעוגת תפוחים זו לא מצליחה. מרוב שהיא כל כך פשוטה אני מופתעת כל פעם מהמחמאות שאני מקבלת.

כדאי להגישה חמה בליווי כדור גלידה וניל.

רכיבים

תבנית עגולה קפיצית

8 תפוחי עץ בינוניים

3 ביצים

כוס סוכר

חצי כוס שמן

כוס קמח תופח

מיץ לימון וגרידת לימון מלימון אחד

כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

אגוזי מלך שבורים גס

רבע כוס צימוקים שחורים

אבקת סוכר

אופן ההכנה

1.      מחממים תנור ל180 מעלות למצב אפייה.

2.      משמנים את התבנית עם מעט שמן ונייר סופג ומפזרים מעט קמח על התחתית.

3.      קולפים את תפוחי העץ, חותכים לפלחים וזורקים את הגרעינים והליבה.

4.      מסדרים יפה את כל התפוחים אחד ליד השני בצורת מניפה כך שיכסו את כל התבנית. אפשר לסדר תפוחים גם בשכבות אבל לא גבוהה מדי.

5.      מפזרים מעל התפוחים את הקינמון, את הצימוקים ואת שברי האגוזים.

6.      את כל שאר החומרים מערבבים בקערה לבלילה אחידה.

7.      שופכים את הבלילה על התפוחים כך שתכסה את התפוחים כמעט לגמרי. (לא נורא אם חלק מבצבצים מלמעלה).

8.      מכניסים לתנור לחצי שעה עד 45 דקות. תלוי בחוזק התנור. העוגה צריכה לצאת זהובה מלמעלה והתפוחים רכים אבל לא רכים מדיי.

9.      לפני הגשה לפזר אבקת סוכר למעלה בנדיבות.

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים