מתכונים טעימים

פטה כבד עוף

25 בספטמבר, 2010 מאת מתכונים טעימים

מתכון לפטה כבד עוף מצויין, מומלץ כמנה ראשונה לארוחת גורמה

שווה את כל ההשקעה..

רכיבים:

  • חצי ק"ג כבדי עוף טריים
  • 200 גר' חמאה / מחמאה (מומסת)
  • בצל גדול חתוך לרצועות
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כפית וחצי מלח
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • טגנו את הבצל, עם שמן הזית, על אש נמוכה עד שהבצל נעשה שקוף (יש להקפיד לא לשרוף את הבצל)
  • הוסיפו רבע מכמות החמאה, את הכבדים ואת התבלינים וטגנו כ – 4 דקות נוספות תוך ערבוב
  • סננו את הכבדים והבצל, העבירו אותם למעבד מזון וטחנו אותם עד לקבלת מרקם קטיפתי אחיד (שמרו על הנוזלים).
  • בקערה גדולה ערבבו את מחית הכבדים עם הנוזלים ויתר החמאה עד לקבלת בלילה בעלת מרקם אחיד
  • צקו את הבלילה לתבנית מלבנית צרה כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למספר שעות (מומלץ למשך הלילה) לצורך התגבשות.

אופן הגשה:

  • הוציאו את התבנית, הפכו אותה בעדינות על קרש חיתוך וחלקו לפרוסות בעובי הרצוי (לאחר מכן הפכו את הפטה הנותר חזרה לתבנית.
  • לקישוט פזרו מלמעלה עירית קצוצה, מלח גס ופלפל שחור טחון (טרי).
  • מומלץ להגיש עם ריבת בצל / ריבת אגסים וצנימים

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים