מתכונים טעימים

פשטידת גבינה מבצק שק"ם

15 באוגוסט, 2010 מאת מתכונים טעימים

בצק שק"ם:

3 כוסות קמח
חצי כפית מלח
200 גרם מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה

מלית:

250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
250 גרם גבינת קוטג
2 ביצים
כף גדושה של קורנפלור
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
150 גרם גבינת טל העמק מגורדת
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
פלפל ומלח לפי טעם
3 כפות שמן זית להברשה
1 כף מים
שומשום וקצח לקישוט

איך מכינים פשטידת גבינה:

להכנת הבצק שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים בלחיצות קצרות לבצק אחיד שמתכדר מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק, לשים קלות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים למקרר במשך 30 דקות לפחות.

ממשיכים להכנת המלית: טורפים יחד גבינה לבנה, קוטג, ביצים, קורנפלור ופטרוזיליה. מוסיפים גבינה מגורדת ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.

על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד שאורכו 35 ס"מ. מברישים את העלה במעט שמן זית ומורחים עליו שליש מכמות המלית כשמשאירים שוליים של 2-3 ס"מ מסביב. מגלגלים את העלה לכרוכית (כמו שטרודל) מכיוון הצלע הארוכה וסוגרים את הקצוות.

מכינים עוד 2 כרוכיות באותה דרך ומסדרים בתבנית. עם השמן זית הנותר מברישים את הכרוכיות שבתבנית. עושים חתכים קטנים בשכבת הבצק העליונה כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה. זורים שומשום וקצח ואופים במרכז התנור במשך 70 דקות או עד שהפשטידה תופחת והבצק מקבל גוון חום זהוב. בתאבון! כל הקניות לבית במקום אחד – מגה באינטרנט.

פשטידת גבינה

פשטידת גבינות

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים