מתכונים טעימים

פשטידת תירס עם עגבניות שרי

27 ביולי, 2010 מאת מתכונים טעימים

המצרכים לבצק:

2 כוסות קמח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה קשה מגורדת
3 כפות שמנת חמוצה
גרגירי קצח
חצי כפית מלח
5 כפות מים

ממה מכינים מלית:


חצי כוס פירורי לחם
300 גרם גבינת פרמזן
שלוש וחצי כוסות גרעיני תירס
3 כפות פטרוזיליה
25 עגבניות שרי
כף של מיונז
מיץ מלימון אחד
5 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד שמתכדרר מסביב ללהב. מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש (יוצרים שני כדורים), עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2. מרדדים את כדור הבצק הגדול לעלה שיספיק לכיסוי תחתית התבנית ודפנותיה. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות ודוקרים את הבצק במזלג במקומות רבים.

3. מערבבים את פירורי הלחם עם הגבינה המגורדת ועם הפלפל הלבן. שומרים בצד חצי כוס גרעיני תירס ומרסקים את השאר יחד עם פטרוזיליה לדייסה אחידה במעבד מזון.
4. חוצים את העגבניות לאורכן. טורפים את המיונז עם מיץ לימון, שמנת חמוצה וחצי ביצה טרופה.
5. מפזרים שליש מהגבינה על תחתית הבצק.

6. מפזרים על הגבינה את התירס המרוסק.

7. מפזרים עוד שליש מהגבינה.
8. מסדרים את חצאי העגבניות עם הצד החתוך כלפי מעלה.

9. יוצקים על העגבניות את תערובת המיונז והלימון.

10. מפזרים למעלה את התירס השמור בצד ואת שארית הגבינה המגורדת.

11. מרדדים את כדור הבצק הקטן לעלה דק וחותכים לרצועות צרות. מסדרים את רצועות הבצק מעל הפשטידה ומברישים בביצה טרופה.

12. אופים במשך כ-40 דקות עד שהבצק משחים והמלית מבעבעת.

והנה התוצאה:

נושאים: מטעמים | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים