מתכונים טעימים

תפוחי אדמה בתנור

24 ביולי, 2010 מאת מתכונים טעימים

תפוחי אדמה בתנור

החומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 מיכלים של שמנת מתוקה
3 שיני שום כתושות
150 גרם גבינת גרוייר מגורדת (או לחילופין כל גבינה קשה שאוהבים)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אגוז מוסקט טחון טרי
כף עלי טימין

אופן ההכנה:

    • פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם לפרוסות דקות במנדולינה או במעבד מזון ומבשלים אותם במים רותחים כ-10 דקות. מוצאים מהמים ונותנים להם להתקרר 5 דקות. 

    • מערבבים את השמנת, שום, טימין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
    • מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת בגובה של כ-3 ס"מ.
    • מפזרים מעל תפוחי האדמה את נוזל השמנת וגם שכבה של גבינה מגורדת. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים תפוחי האדמה. מומלץ ליצור לפחות 3 שכבות.
    • מכסים בנייר כסף, דוקרים אותו בכמה מקומות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה וחצי עד שכל השמנת ספוגה בתפוחי האדמה.
    • מסירים את נייר הכסף, מפזרים מעל עוד שכבה של גבינה ומכניסים לתנור לכמה דקות עד שהחלק העליון מזהיב טיפה. בתבאבון!
  • נושאים: מטעמים | אין תגובות »

    השארת תגובה

    חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

    הישארו מעודכנים

    מידע שימושי:

    מתכונים אחרונים