מתכונים טעימים

קציצות חזה עוף וירקות ברוטב עגבניות בבישול איטי

23 באוגוסט, 2010 מאת מתכונים טעימים

קציצות דלות שומן ובעלות ערך תזונתי עשיר
מתאימות מאוד לדיאטה ולאירוח ומומלצות להכנה 1-2 ימים מראש

רוטב עגבניות

רכיבים
• 3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות (לא חייבים לקלף)
• פלפל אדום גדול קצוץ דק
• בצל לבן גדול קצוץ דק
• 3/4 כוס רסק עגבניות מעורבב בכוס מים רותחים
• 2 כפות שמן זית לשימון הסיר
• 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה או 3 כפות מלאות ריחן (בזיליקום) טרי קצוץ
• 2.5 כפיות מלאות פפריקה מתוקה
• חצי כפית פפריקה חריפה
• חצי כפית מלח
• מעט פלפל שחור טחון
• 2 כפיות מרק מלאות מרק בצל
• 3 כפות סוכר
• חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה

• בסיר רחב ושטוח משחימים את הבצל עם שמן הזית על אש נמוכה (ניתן להוסיף מעט שמן לי הצורך).
• כשהבצל שקוף מוסיפים את העגבניות ואת הפלפל האדום, מערבבים ומוסיפים את המלח וחצי כוס מים רותחים מערבבים שוב ומכסים עד לרתיחה (על אש קטנה)
• מוסיפים לרסק העגבניות את הפפריקה, אבקת המרק (בצל), סוכר ופלפל שחור מערבבים טוב עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה.
• מבשלים על אש קטנה עוד כ45 דקות תוך בחישה (כל 5 דקות)
• במידה ואתם מעדיפים כוסברה על פני הבזיליקום ניתן להוסיף אותה בשלב הזה.
• לאחר שהרוטב מוכן קררו אותו מעט, טחנו אותו במעבד מזון והחזירו לסיר על אש קטנה והניחו את הקציצות בסיר.

נושאים: מתכוני דיאטה | אין תגובות »

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועשויה לעכב את תגובתך. אם התגובה אינה מופיעה, צריך פשוט להמתין מעט.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים