מתכונים טעימים

מתכון להכנת גלידות ביתיות שלא נופלות מאיכות הגלידריות המובילות

26 במאי, 2013 מאת מתכונים טעימים

הקיץ כבר כאן ואין דבר שמזוהה עימו יותר מאשר גלידות. הן משמחות את הפה, מרעננות את הגוף ופשוט טעימות. מה קורה אם בא לכם גלידה צוננת דווקא כשהכל סגור או בשעת לילה מאוחרת והאם תוכלו להכין בבית גלידה שלא תיפול באיכותה מהמפורסמות ביותר?

עידן הקרח

הכנה של גלידה ביתית היא הרבה יותר פשוטה ממה שרבים חושבים, ולא בהכרח כרוכה ברכישת מכונת גלידות מקצועית. למעשה ישנן ואריאציות רבות להכנת גלידות טעימות, מיני סורבה, פרווה ועל בסיס שמנת או פירות, טעימות ובאיכות של מיטב גלידריות הארץ.

אז מתחשק לכם מאד ללקק גלידה, השעה שעת ערב מאוחרת ואין גלידריה פתוחה בנמצא. במקום לוותר ולשקוע בפנטזיות צוננות על אלסקה בליל קיץ חם, תוכלו לפנק את עצמכם בהכנה של גלידה צוננת וטעימה, מבלי לצאת מהבית. הכנת הגלידה יכולה להיות פעילות לכל המשפחה, והילדים ימצאו בה מקור עניין רב, שלא לדבר על היכולת להישאר בבית ובמזגן מבלי לצאת ולנסוע לחנות הגלידות המרוחקת.

הידעתם ש-

  • משפחת הגלידות נחלקת לשני סוגים עיקריים שהם אלו על בסיס שמנת וחלב ואלו המבוססות פירות וסירופ סוכר.
  • מכונת גלידה תורמת למרקם החלק והאוורירי שלה אולם ישנן דרכים להגיע למרקם זהה בשימוש ביתי.
  • יש לסוכר חשיבות בהכנת גלידות ביתיות. הוא זה האחראי ליצירת האווריריות והמרקם החלק של הגלידה ואף מונע את קפיאתה.
  • בהכנת גלידה ביתית מומלץ לקרר את התערובת טרם הכנתה.
  • הוספה של אלכוהול לגלידות מבוססות יוגורט יוצרות מרקם רך מאד שלהה בשל תכונתו של האלכוהול לא לקפוא
  • כדי שהגלידה לא תקבל מרקם גושי ועם שבבי קרח ותהיה רכה ונעימה כמו בגלידריות, מומלץ להכניס לתוכה שברי מרנג (כן, העוגיות הנקראות" נשיקה"). שברים אלו מלאים באוויר ויוצרים כיסי אוויר המונעים מהקרח להצטבר ומהגלידה להפוך לגוש קפוא. יעיל במיוחד בסורבטים וגלידות מבוססות יוגורט.

שיטות מגוונות

ישנן כמה שיטות מנצחות להכין גלידות ביתיות ואיכותיות, גלידות שלא נופלות בטעמן מגלידריות כמו בן & ג'ריס למשל. מעבר ליתרון הבולט של הכנה בשניים או עם הילדים, היתרון הבלוט הנוסף הוא כי אתם יכולים להשתמש בכל מה שיש לכם בבית ליצירת טעמים: קפה, קוקוס, שוקולד, חמאת בוטנים, פיסטוקים, או פירות למיניהם, שמנת וחלב ממותק ועוד. חשוב להכין את הבסיס לגלידה, למשל קרם אנגלז, ואליו להוסיף טעמים כיד הדמיון והחיך הטובים עליכם. יש לציין כי תהליך ההכנה ללא מכונה ביתית יכול להיות ארוך יותר ושימוש במכונת גלידות מקצר את התהליך בהרבה. תוכלו למצוא מתכונים מנצחים להכנת גלידות באתרי אוכל למיניהם ואולי, אם תבקשו ממש יפה, ינדבו לכם גם סודות מקצועיים בגלידריה השכונתית.

לבריאות!

נושאים: קינוחים | סגור לתגובות על מתכון להכנת גלידות ביתיות שלא נופלות מאיכות הגלידריות המובילות

התגובות אינן מאופשרות.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים