מתכונים טעימים

תענוג של שוקולד ושמרים

23 בפברואר, 2015 מאת מתכונים טעימים

שוקולד, כידוע הוא אחד מהמאכלים שקשה מאוד להגיד להם לא. בכל העולם עוגת שוקולד נחשבת לקינוח המושלם, וכאשר מערבבים מרכיבים איכותיים עם השוקולד הזה כדוגמת שמרים, מתקבלות עוגות מופלאות עם ריח משגע שקשה לעמוד בפניהן. המתכון לעוגת שמרים שוקולד– משמש הבא שמוצג בפניכם הוא בדיוק קינוח מהסוג הזה- מכיל הרבה שוקולד וגם ריבת משמש שנותנת טוויסט מעניין.

חומרים לעוגה אחת:

14 ריבועים של שוקולד מריר לבישול

10 כפות מרגרינה שרוככה מראש

3/4 כוס אבקת סוכר

6 חלמונים

6 חלבונים

1/2 כוס סוכר לבן

1 כוס קמח

1 כפית שמרים טריים

1 כוס ריבת משמש

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לחום של 175 מעלות. מניחים על תבנית עגולה של 10 אינצ' נייר אפייה בצורת מעגל להוצאה קלה של העוגה לאחר מכן.
  2. את השוקולד ששבור לקוביות ממיסים בסיר קטן מעל מים רותחים עד אשר הוא נוזלי לחלוטין. מורידים מן האש ומניחים הצידה להצטננות. עדיף לצנן את השוקולד המומס בטמפ' החדר ולא במקרר בכדי שלא יתקשה.
  3. בקערה בינונית מוסיפים את אבקת הסוכר והמרגרינה. מערבבים את המרכיבים עד אשר הם הופכים לעיסה קלילה ואוורירית. בקערה נוספת מוסיפים את ששת החלמונים אל השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד המעורבב אל קערת המרגרינה ואבקת הסוכר.
  4. בקערה נוספת נקייה, רצוי מזכוכית, מערבבים את החלבונים בזהירות. מוסיפים את הסוכר הלבן וממשיכים לערבב עד אשר מתקבל קצף יציב וחלק. מוסיפים אל הקצף את הקמח והשמרים וממשיכים בתנועות קיפול זהירות לערבב בתוך קצף הביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד אל הקצף ומערבבים היטב. שופכים את התערובת בקערה זו אל התבנית העגולה בקוטר 10 אינצ' שהוכנה מראש. מורחים את התערובת כך שתפוזר בצורה שווה על כל התבנית.
  5. מכניסים לאפייה במשך שעה. העוגה מוכנה כאשר לאחר הנגיעה בה הבצק חוזר מעלה. מוציאים ומניחים הצידה להתקרר עד אשר העוגה התקררה היטב. לאחר הקירור מוציאים את העוגה מן התבנית.
  6. את העוגה שהוצאה מן התבנית מחלקים לחצי בחתך רוחבי. את החצי העליון של העוגה מניחים בצלחת עם הצד החלק כפי מטה. מורחים על החצי שבצלחת 2/3 מצנצנת ריבת המשמשים. את החצי הנוסף (שהיה תחתון) הופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומניחים על החצי המרוח בריבה. את הריבה שנותרה מורחים על החלק העליון של העוגה ומגישים.

שיהיה בתאבון!

נושאים: קינוחים | אין תגובות »

התגובות אינן מאופשרות.

הישארו מעודכנים

מידע שימושי:

מתכונים אחרונים